DANISHBEERS SIDEN OM ØL

 
Random Article


 
Gå ikke glip af
 

Fanø Bryghus

 

 
Resume
 

Bryggerier:
 

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/johngrandt.dk/danishbeers.dk/beers/wp-content/themes/made/functions/oswc-post-types.php on line 577

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/johngrandt.dk/danishbeers.dk/beers/wp-content/themes/made/functions/oswc-post-types.php on line 675
Antal Øltyper
 
 
 
 
 


 

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/johngrandt.dk/danishbeers.dk/beers/wp-content/themes/made/functions/oswc-post-types.php on line 577

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/johngrandt.dk/danishbeers.dk/beers/wp-content/themes/made/functions/oswc-post-types.php on line 675
Antal Produktioner
 
 
 
 
 


 

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/johngrandt.dk/danishbeers.dk/beers/wp-content/themes/made/functions/oswc-post-types.php on line 577

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/johngrandt.dk/danishbeers.dk/beers/wp-content/themes/made/functions/oswc-post-types.php on line 675
Stabilitet I Øltyper
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 


0
Posted11/05/2014 by

 
Fuld Artikel
 
 
L

IDT HISTORIE
I 2006 undersøgte et antal lokale ølentusiaster på Fanø interessen for at etablere et bryggeri på Fanø. Og i august 2006 var Fanø Bryghus en realitet.

Omkring 3.500 folkeaktier og at antal A-aktier muliggjorde at et tidligere elværk blev ombygget, og et 10 hl Kaspar Schulz fuldautomatisk bryggeanlæg med tilhørende gæringstanke og lagringstanke sørgede for en kapacitet på 180.000 liter øl. Der blev også plads til en lille bar med udendørs serveringsområde.

Desværre var økonomien allerede fra starten meget anstrengt. Omkostningerne til etableringen blev væsentlig større end salget kunne bære. Der var efterhånden etableret 150 mikrobryggerier rundt om i Danmark som alle vill have deres del af markedet.

Efter to kapitaltilførsler og flere forskellige gode initiativer på at vende udviklingen, måtte Fanø Bryghus dreje nøglen om 23. december 2008.

D

ET NYE FANØ BRYGHUS
Bygninger og bryggeri inventar blev overtaget af en lokal investor. Et driftsselskab lejede nu bygningerne og bryggeriudstyret og i juli 2009 åbnede Fanø Bryghus 2 dørene.
Men også det nye Fanø bryghus har haft det svært i opstarten. Det er vist det de fleste små bryggerier må se i øjnene. Det er passionen, fornøjelsen ved at brygge godt øl, høre andres meninger om det og tale med mange om dét, som vi bruger så meget af vores tid på. Meget mere end den økonomiske belønning, der er til at overse, er det dette, der gør det til et fantastisk arbejde at være i bryggeri branchen.

O

PSTARTEN
Der var faktisk en brygger ansat, som skulle begynde da Fanø Bryghus lukkede op i midten af juli 2009. Bryggeren valgte at springe fra dagen før den første arbejdsdag. NEDTUR……Men det er blevet til en fantastisk tur siden. Med de to der viser sig at være nogle af de mest kompetente og passionerede bryggere jeg har mødt. Det siger måske ikke så meget. Jeg, Claus Winther, der har tilbragt den største del af min ølkarriere på den side af baren, hvor man betaler for at drikke godt øl. Men ikke desto mindre er de blandt de bedste! Det anerkender også professionelle bryggere i branchen. At de så også er nogle forrygende personligheder, bedste venner, også mine nu, forøger kun det der nu er en OPTUR, når vi stadig ser bort fra at økonomien er stram. Shaun E. Hill satte de første bryg i gang på det nye Fanø Bryghus. Sammen med Ryan Witter-Merithew fik vi Fanø Julebryg lanceret lige i tide til den første ølfestival arrangeret af  Ølentusiasterne i Esbjerg.

Derefter rejste Shaun E. Hill hjem til Vermont, hvor han, yderst succesfuldt, har startet Hillfarmstead Brewery. Ryan Witter har slået sig ned på Fanø sammen med sin hustru, og Ryan er nu garant for supergodt Fanø øl.

Men det tog næsten fire måneder inden vi fik de første Fanø flaskeøl på markedet. Vores sæsonøl, Fanø Julebryg, blev som den første af vort sortiment tappet den 3. december 2009….da havde alle potentielle kunder fuld gang i salget af andre bryggeriers julebryg, og var forsigtige med at bestille mere hjem.

Vi fik dog megen opbakning fra butikker og restauranter på Fanø og i Esbjerg området, og de 4.000 liter Julebryg vi havde satset blev næsten alle solgt, sammen med et rimeligt antal af de øvrige fra vores faste sortiment. De var Fanø RAV – en pilsner, Fanø Lynghvede – en hvedeøl med lyng, lynghonning, lavendel og kamilleblomster, Fanø VADEHAV – en brown ale.

Andre udfordringer for os er at konkurrencen på specialøls markedet er større end nogensinde, og priserne har taget et dyk nedad. Importen af udenlandske specialøl er steget betragtelig og disse får nu masser af plads på de hylder i butikkerne, de små danske bryggerier har så hårdt brug for.

Har du overvejet om du byder dine kunder indenfor? Og fortæller om netop dit produkt’s fortræffeligheder. Du har rundture og prøvesmagninger, men bedømmer dine kunder også dit produkt? så du lærer af det dine kunder siger. Hvis ikke hvorfor så ikke samarbejde med danishbeers.dk og få netop din artikel skrevet, hvor du ærligt beretter om dit bryghus og får dine kunder til at bedømme dine produkter på en sober måde. Kontakt mig

John Grandt

 
www.danishbeers.dk et Freelance Projekt om Øl, lige fra Pilsnertyper over Stout. Så Velkommen til! en side med og om Øl,Bryghuse, Restauranter og meget mere. Kontakt mig.


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response


(required)



x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield