DANISHBEERS SIDEN OM ØL

 
Random Article


 
Gå ikke glip af
 

Sands Gourmet

 

 
Alt i alt
 

Beliggenhed
 
 
 
 
 


 
Service
 
 
 
 
 


 
Maden
 
 
 
 
 


 
Udvalg
 
 
 
 
 


 
Total Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 


0
Posted22/05/2014 by

 
Fuld Artikel
 
 

Sand`s Restaurent startede i Exnersgade i 1907 med slagter Stefan Andreas Sand som ejer og med hans kone Jenssigne Sand i køkkenet. Døtrene Petra og Valborg hjalp begge i restaurationen, som dengang fortrinsvis blev besøgt af kreaturhandlere og andet godtfolk.

I

1913 flyttede Sand til Jyllandsgade 19, hvor de boede i lejede lokaler i fem år. Sands i Jyllandsgade blev hurtigt et samlingssted for håndværksmestre og forretningsfolk. Første verdenskrig hjalp dem godt frem, det var en tid i rivende udvikling.

I

1917 købte Stefan A. Sand hjørneejendommen hvor Sand`s Restaurent siden har haft til huse. Valborg Sand koncentrerede sig om serveringen og det regnskabsmæssige, mens søsteren Petra Sand, også kaldet “Tutte” klarede køkkenet. Da Stefan A. Sand døde, overtog hans kone Jenssigne bevillingen.

I

1947 overtog Valborg Sand Restaurationen, da moderen døde 89 år gammel.

 

P

etra Sand blev gift med målerevisor Jesper Theodor Meyer. Deres søn Aage Meyer blev involveret i driften af Sand`s Restaurent i 1962. Først i parløb med moster Valborg, med Valborg Sand som forretningskvinden og Aage Meyer som kunstneren og humanisten.

I

1982 døde Valborg Sand 87 år gammel og Aage Meyer overtog driften alene. I 1995 valgte Aage Meyer at gå på pension. Sand`s Restaurent havde da været i samme families eje i 88 år. En familieæra var slut.

I

1996 videreføres Sand`s Restaurent med nye ejere. En kreds af lokale virksomheder og erhvervsfolk, “Sand`s Venner”, købte i fællesskab kunstværker og inventar på Sand`s. Disse genstande er venligst udlånt til ejeren af Sand`s Restaurent.

Sand`s Venner består af følgende:
Villemoes Holding, Olesen og Jensen, E. Bunk Lauridsen Holding A/S, E. Dam Jensen, Carsten Børge Nielsen, J. Lauritzen Eftf, IAT, Stårup A/S og Aqua Teknik.

I

foråret 2002 videresælges den gamle og traditionsbundne restauration til Marianne Leth.
I 2013 overtager Marianne Leths datter Pernille Leth Dahl, Sand’s Restauration.
En ny familieæra er begyndt.

Traditioner sætter sammen med de gamle ting sit præg på atmosfæren i Sand`s Restauration. Det gamle får imidlertid ikke lov til at stå alene. Det mødes med sprudlende nyt.

S

ands er det bedste sted i Esbjerg, hvis man vil opleve vestjysk kunst. Et utal af større og mindre kunstværker hænger overalt i restaurationen. Her er billeder af Egill Jacobsen, Henry Heerup, Mogens Balle og Robert Jacobsen, men de vestjyske kunstnere dominerer. Det har altid været en hovedregel, at der hænger værker af kunstnere, som har haft tilknytning til restaurationen.

S

and`s serverer stadigvæk de gamle egnsretter, men også lidt fra det nyere danske køkken er at finde på menukortet.

G

od kunst går op i en højere enhed med god veltillavet med og venlig betjening.

… Hope you ”feel good!”

 

 
Fik du udbytte af denne artikel? Hvis det er tilfældet, vil jeg meget gerne høre dine tanker i kommentarerne nedenfor. Det ville være dejligt, hvis du ville registrere dig som medlem eller tilmeldte dig nyhedsbrevet (kan altid afmeldes) for at få flere gode artikler som denne.

John Grandt

 
www.danishbeers.dk et Freelance Projekt om Øl, lige fra Pilsnertyper over Stout. Så Velkommen til! en side med og om Øl,Bryghuse, Restauranter og meget mere. Kontakt mig.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)x Logo: Shield
This Site Is Protected By
Shield